Code Week a Kossuth Lajos Gimnáziumban

TISZAFÜRED | A Kossuth Lajos Gimnázium is csatlakozott a Code Week programjához az idei évben. A szaktanárok játékos programok segítségével vezették be a gyerekeket a kódolás alapjaiba.

Kép: KLG Tiszafüred

2018. október 6. és 21. között kerül megszervezésre a hatodik Code Week, amikor ismét a kódolásé a főszerep. Ez az a két hét, amikor azért dolgozunk, hogy a lehető legtöbben kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerhessek a programozók mindennapjaiba, munkájukba és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre.

Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája nagy hangsúlyt fektet a digitális kompetencia fejlesztésére minden korosztályban. A kódolás hozzátartozik a XXI. századi ember digitális kompetenciájához, ezért fontosnak tartja a Code Week támogatását. Az Európából érkező Code Week projekt célja kimondottan az, hogy a két héten át a lehető legtöbb diák ismerkedjen meg a programozás alapjaival, vagy éppen tanuljon programozni magasabb szinteken.

– olvasható az iskola honlapján.

Kép: KLG Tiszafüred

A gimnázium alsóbb évfolyamos diákjai a Minecraft játék alapjainak segítségével programok írásával. Az elméleti foglalkozást Tudeszéné Pallagi Erika tanárné, míg a gyakorlati részeket Rédai Attila tanárúr vezette.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights