Bunyó Tiszabőn

TISZABŐ | Hárman vertek egyet a tiszabői buszmegállóban, egyiküknél egy fahusáng is volt

A Szolnoki Járásbíróság 2018. szeptember 20-án jogerős ítéletet hozott egy tavaly ősszel, Tiszabőn történt utcai verekedés ügyében, amikor három, alig húszéves fiatal támadott meg és bántalmazott egy negyediket, koraeste, az egyik buszmegállóban. Egyiküknél egy fahusáng volt.

Az eset 2017. szeptember 11-én este nyolc óra körül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn történt. A sértett az egyik buszmegállóban várakozott, amikor minden előzmény nélkül rátámadtak. Az egyik fiatalnál egy fahusáng volt, amivel fejbe, majd hátba vágta a meglepett fiút, aki az ütéstől a földre esett. Ekkor a másik két támadó lépett oda hozzá, és ütötték, rugdosták a földön fekvő fiatalembert, aki 8 napon belül gyógyuló koponya- és mellkas-zúzódást szenvedett, de testi sértés miatt nem kérte támadói megbüntetését. A verekedés idején többen várakoztak a buszmegállóban, akikben megbotránkozást keltett a vádlottak erőszakos viselkedése.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha azt, ahogyan jelen esetben is, csoportosan követik el, azaz az elkövetésben legalább három személy vesz részt.

Az ügyben 2018. január 15-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2018. szeptember 20-án hozott ítéletet. Mindhárom vádlottat társtettesként csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért a két büntetlen előéletű fiatalt 275.000 Ft, illetőleg 230.000 Ft pénzbüntetésre, míg a harmadik, korábban szintén garázdaság miatt elítélt társukat 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették, így az a kihirdetése napján jogerőre emelkedett.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights