Balesetveszélyes fákat kell kivágni a Kossuth téren

sdr

TISZAFÜRED | Még idén beavatkozásra van szükség a Kossuth Lajos Általános Iskola előtti parkban.

Néhány, körülbelül hetven éves akácfa életveszélyes állapotban van. Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a katasztrófavédelem is megerősítette a beavatkozás sürgősségét. Andrási Lőrinc nyugalmazott növényvédelmi szakmérnök elmondta: Bár sokakat érzelmek, emlékek kötnek a hatalmasra nőtt japán akácokhoz és gesztenyefákhoz, sajnos az idő eljárt felettük.

Nemrég a fürdőnél szakadt le egy faág, az egyik lakó autóját csúnyán összetörte. Szeretnék megelőzni a hasonló eseteket. Külön kiemelte: A Kossuth téri park mögött található az általános iskola. Naponta több száz gyermek és felnőtt közlekedik a hatalmas fák lombkoronája alatt. 

A reggeli órákban, valamint a délutáni időszakban nagy a nyüzsgés a parkban. Kép: Alföldhír.hu

Az önkormányzat oldaláról Virág Tibor alpolgármester szólt a tervezett beavatkozásról. Elmondása szerint, a végső szót a katasztrófavédelem mondta ki. Jelentésük szerint, idén év végéig tíz fa esetében szükséges a beavatkozás. Azokat szakemberek még egyszer megvizsgálják, hogy kivágni, vagy csak csonkolni szükséges.

 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Kun apróságok

A Madarász Imre Egyesített Óvodában a hagyományos táborokat nem tudták megszervezni, hiszen minden óvoda folyamatosan nyitva van, így öthetes projektekben dolgoznak mind a kilenc óvodában.

Tovább »

Több baleset is történt szerdán

Szerdán több közlekedése baleset is történt megyénkben, melyek egyike halálos kimentelű volt. Utóbbin kívül Szajolban, Mezőhék környékén és Túrkevén történt esetekről számol be a police.hu.

Tovább »