Sportfejlesztésekben is élen Tiszafüred (képek)

Tiszafüred újabb lépést tett afelé, hogy a város igazi sportos és sportoló várossá váljon” – fogalmazott Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, amikor pénteken átadta Tiszafüred megújult sportlétesítményeit. A Tisza-tó fővárosában összességében 230 millió forint értékű beruházás készült el, amelyből 164,5 millió forintos TAO forrás, illetve 66 millió forintos állami támogatás volt. 

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

A Benedek Gábor olimpiai bajnok magyar öttusázó nevét viselő városi sportcsarnok 30 éves sportpadlója, a nyílászárók és a külső homlokzat újultak meg teljesen mintegy 70 millió forintból, így a küzdőtér alkalmassá vált foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, és teniszmérkőzések lebonyolítására is – hangzott el az ünnepélyes avatáson. Ezek mind-mind olyan beruházások és fejlesztések, amelynek köszönhetően a sportolók és edzők egyaránt otthonosabban érzik magukat, a fejlődésnek köszönhetően még nagyobb örömmel, még nagyobb kedvvel végzik majd feladatukat, és szereznek dicsőséget Tiszafüred városának és Magyarországnak – hangsúlyozta Szabó Tünde államtitkár.

Kovács Sándor a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Tiszafüred egy jól felépített stratégiának eredményeként nemcsak a turizmus, a kultúra, hanem a sport területén is a térség központjává vált. A Tisza-tó fővárosa dinamikus fejlődésével mutat jó példát a régióban, a település teljesen megújult az utóbbi négy évben, végképp felébredt hosszú „Csipkerózsika-álmából”.

Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke bejelentette, hogy a most átadott fejlesztések mellett a szövetség előterjesztésére a sportállamtitkárság jóváhagyott egy újabb 15 millió forint értékű sportcélú fejlesztést. A szakember elmondta, hogy a kiemelt sportágak sportlétesítmény-fejlesztésének keretéből Tiszafüred másik nagy sportközpontjánál, a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesületnél tavaly 25 millió, idén pedig 15 millió forintért végeztek beruházást. Ennek köszönhetően megújult a Kajakház, a Kondiépület, de kialakítottak egy streetball pályát, kerékpáros tárolókat, illetve kishajót befogadására alkalmas épület is elkészült.  Emellett bővítették a napelemes energiarendszert, korszerűsítették a térburkolatot, a közvilágítást.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az előző városvezetés elmaradását sikerült pótolni azzal, hogy ezek a hiánypótló beruházások elkészültek. Aki a sportba fektet, az a város jövőjébe fektet, mert a gyermekeink sportolási lehetőségeit szolgálják ezek a fejlesztések – hívta fel a figyelmet a beruházások kiemelt jelentőségére a város vezetője. Ez az ingatlan Tiszafüred egyik legnagyobb látogatottságú ingatlana, számos sportegyesületeknek, civilszervezeteknek, sport-és kulturális eseménynek ad otthont. A polgármester bejelentette, hogy a fejlődés itt nem ér véget, a következő nagy fejlesztési cél, hogy egy városi uszoda is minél hamarabb felépüljön.

A pályázati forrásoknak és az állami támogatásoknak köszönhetően megújult a Lipcsey Elemér Sporttelep is, ahol megszépült körülmények fogadják a játékosokat és szurkolókat egyaránt. Felújították az öltözőket, kicserélték a szurkolói-zóna székeit, legutóbb pedig a focipályát körülvevő salakos futópálya felújítását végezték el, melynek során több mint 200 tonna salakot terítettek le. Az utóbbi, milliós nagyságrendű beruházást már a Tiszafüred Városi Sportegyesület finanszírozta, hogy a VSE önzetlen támogatásának köszönhetően a profik mellett az iskolás gyerekek és az amatőr futók lehetősége is tovább bővüljön.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights