Készítsen fotót és nyerjen!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság fotópályázatot hirdet a balesetek megelőzéséért.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. szeptember 3-án sajtótájékoztatót tartott az iskolakezdéssel kapcsolatban, a gyermekbalesetek megelőzésének érdekében, a fontosabb bűnmegelőzési ajánlások felelevenítésével.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság minden tanévkezdéskor valami újszerű megoldást keres, hogy felhívja a figyelmet a szabálykövető magatartásra, a balesetek számának csökkentésére. A tavalyi tanév elején közlekedési témájú versikével, idén a „Balesetmentesen érj az iskolába!” című fotópályázattal kívánják elérni a célt.

Kép: police.hu

Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője kiemelte, hogy a szervezők a játékkal hangsúlyozni szeretnék a szülők felelősségteljes magatartásának fontosságát, kiemelten – gyermekeik védelme érdekében – a tudatos közlekedésre való nevelést.

A pályázat célja, hogy az iskolakezdés kapcsán felhívjuk a szülők figyelmét a kerékpárral közlekedő és autóval utazó gyermekek iskolába történő biztonságos eljutásának fontosságára.

A szervezők nem csak a megyéből várják a fotókat, amelyeket két kategóriában lehet beküldeni:

  1. A szülő készítsen egy fényképet a gyermekéről és annak kerékpárjáról úgy, hogy a kerékpár kötelező és ajánlott felszerelései, valamint a gyermek védőfelszerelése és láthatósága jól érzékelhető legyen!
  2. A szülő készítsen egy fényképet arról, amint személygépkocsiban szabályosan beszerelt gyermekbiztonsági rendszerben szállítja az iskolába gyermekét!

A kép üzenete a gyermek biztonságos közlekedésre való felkészültsége legyen! Jól mutat, ha a képnek nevet, vagy címet, illetve jelmondatot is adnak, ami a biztonságos iskolakezdésről szól.

Kép: police.hu

A pályaműveket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának hivatalos facebook oldalára (JNSZ MRFK Megyei Balesetmegelőzési Bizottság) lehet üzenetben, vagy a jaszmrfk@jasz.police.hu  e-mail címre megküldeni.

A képet beküldő egyben tudomásul veszi és hozzájárul, hogy a rendőrség a fényképét a megyei balesetmegelőzési bizottság facebook oldalán megjeleníti. A nyilvánosságra hozatalt követően az internetes technológia természetéből fakadóan a fotót más médiatartalom-szolgáltató is átveheti, másolhatja, saját médiatartalom-szolgáltató felületén közreadhatja.

A beküldött fotók legjobbjai közül 10-10 család értékes díjazásban részesül.

A fotókat 2018. szeptember 16-ig várjuk, a nyerteseket szeptember 20-ig kiértesítjük.

Kérjük, hívják fel gyermekeik figyelmét a közlekedési szabályok fontosságára! Ismételjék át velük, mire kell vigyázni és fordítsanak nagyobb gondot a láthatóságra is, hiszen mindannyiunk érdeke, hogy minél kevesebb közlekedési baleset történjen!

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights