Illegális bevándorlás – BM: újabb hazug jelentéssel támadják Magyarországot, hogy elvegyék a határvédelem jogát

„Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot, azért hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát” – hangsúlyozta a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Közlésük szerint tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést kedden az Európa Tanács kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága. Erre reagálva a BM leszögezte: Magyarország kormánya határozottan visszautasítja az Európa Tanács bizottsági jelentésében megfogalmazott állításokat. „Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra” – emelték ki.

A magyar rendőrség az uniós és a magyar törvényeket teljes mértékben betartva, eredményesen védi az Európai Unió schengeni határát – írta a BM, amely szerint „elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőröket az illegális migránsok, és az őket törvénytelenségekre biztató civil szervezetek valótlan állításaira hivatkozva vádolják”.

A bevándorláspárti erők kezdettől a határvédelem és a tranzitzónák megszüntetését várják el Magyarországtól, mert nem megállítani és ellenőrizni, hanem megszervezni akarják a migrációt – fogalmaztak, hozzátéve: Magyarország kitart uniós kötelezettségei és Európa védelme mellett. „Magyarország a schengeni rendelet szabályai és elvárásai szerint továbbra is megvédi az EU külső határát az illegális migrációtól és nem adja át a határvédelmet” – hangsúlyozta közleményében a BM.

MTI

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights