Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban (videó)

Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.

Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban

Huszonhárom emelet tűzoltó tempóbanHuszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk az Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg szeptember 22-én. Az eseményről alább olvashatnak: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=5841 A felvételt Czétényi Balázs tűzoltó őrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Videostúdiójának munkatársa készítette.

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2018. szeptember 23., vasárnap

Az ország minden tájáról érkezett tűzoltókkal telt meg szombaton reggel a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje. Az egyébként orvostanhallgatóktól hemzsegő aulában a versenyre készülő, bemelegítő, a megfelelő légzéstechnikát gyakorló tűzoltók gyülekeztek, várva a reggel nyolc órás rajtot.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. A legidősebb induló egy 58 éves tűzoltó volt, ő is, mint mindenki más, probléma nélkül elérte a legfelső emeletet.

Az eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese köszöntötte a résztvevőket. A tábornok gratulált a versenyzőknek, egyúttal kifejtette: reméli, jövőre még többen éreznek motivációt majd magukban, hogy teljesítsék ezt az embert próbáló kihívást.

A díjakat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok és Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság általános igazgatóhelyettese adta át.

BM OKF

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights