Felkészültek a karcagi óvodák az új nevelési évre

KARCAG | A nyár folyamán az óvodai épületek és udvarainak karbantartási munkálatai befejeződtek. Legallyazták és kivágták a veszélyes fákat. A gyerekeket megszépült környezet, és sok program várja az új nevelési évben.

A Táncsics krt.-i óvodában két fenyőfát kellett kivágni, ugyanis az veszélyeztette az épületet és a gyerekek testi épségét. A kivágott fa nem veszett kárba, ugyanis kerti bútorok, játékok készültek belőle a gyerekek nagy örömére. – mondta el Gulyás Ferencné a Madarász Imre Egyesített Óvoda intézményvezetője.

Jelenleg a Zöldfa úti óvoda teljes körű felújítása is zajlik. Az intézményvezető kiemelte, hogy a nagymértékü beruházás miatt, a Dózsa György út 4. szám alatt kezdődik meg a nevelés a Zöldfa úti ovisok számára.

A karbantartási, festési feladatok is elkészültek mind a 9 óvodában. Összesen 756 kisgyermek kezdheti meg szeptember elsején az óvodát. Az intézményvezető elmondta, hogy teljes létszámmal indulnak a csoportok, nem küzdenek gyermekhiánnyal, a pedagógus hiány sem veszélyezteti a nevelési évet.

Gulyás Ferencné kérdésünkre elmondta, hogy az előttük álló nevelési év szakmai tartalomban gazdag lesz. Szakmai programok, rendezvények, hagyományosan megszervezésre kerülnek. Kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra, amelyet 8 pályázat segít. E mellett az Esélyteremtő Óvoda projekt 5 óvodában folytatódik, valamint a környezettudatos nevelés területén is folytatódnak a programok, mind a 9 óvodában.

A pályázatok, projektek a gyerekek óvodai életének gazdagítását, élménygazdag, örömteli nevelését segítik elő.

infoKarcag

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest