Díjkitűzés – 100.000 forint a nyomravezetőnek

SZOLNOK | A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat 16010/1876/2018. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kép: police.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2018. augusztus 31-én 0 óra és 2018. szeptember 3-án 7 óra közötti időben a régészeti ásatás alatt álló és a Szolnok, Gutenberg téren található, Szolnoki Művésztelep kertjéből eltulajdonított három darab absztrakt, fekete, vasból készült szobrot. A lopással okozott kár több millió forint.

Kép: police.hu

A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság központi 06-56/501-600-as telefonszámát, vagy a 112-es, 107-es segélyhívó számok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111 ” Telefontanú ” zöldszámát.

Kép: police.hu

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 100.000 forint, azaz százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights