Csaknem félmilliárd forintból korszerűsítették a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolát

Csaknem félmilliárd forintból korszerűsítette a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskolát a város önkormányzata, a projekt a napokban zárul – közölte a kommunikációs projektmenedzser az MTI-vel.

Tompa Zsuzsanna tájékoztatása szerint a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert 340 millió forintból és további csaknem 108 millió forint önkormányzati önerőből valósult meg.

A fejlesztés eredményeként az épület energetikai minőség szerinti besorolása átlagosról kiemelten nagy energiahatékonyságúra módosult

– közölte.

A beruházás során kicserélték a külső nyílászárókat, szigetelték a külső falakat és a padlásfödémet. Emellett önálló kondenzációs kazánokat alakítottak ki valamint a korábbi rossz állapotú radiátorokat acéllemezből készültekre cserélték. A beruházás során napelemes rendszert építettek ki a szakemberek, a szabványnak nem megfelelő villamos vezetékeket és az elavult fényforrásokat is cserélték – mondta.

Az épület minden szintjén új padlóburkolatot kaptak a folyosók, a tantermi padlókat felújították, a falburkolatokat cserélték – jegyezte meg.

Az épület akadálymentessé vált, az iskolába új liftet is szereltek

– közölte.

A projektmenedzser kiemelte: az épület az átalakítás során maradéktalanul megőrizte műemléki jellegét.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights