Bűnügyi technikusok versenyeztek Szolnokon (képek + videó)

SZOLNOK | Dr. Varga K. Attila rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány helyettes köszöntő szavaival vette kezdetét 2018. szeptember 27-én a III. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bűnügyi Technikusi verseny Szolnokon.

A rendezvényen a megye bűnügyi technikusai és nyomozói mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat.

A két fős csapatok a rendőr-főkapitányság Oktatási és Szabadidő Központjában felállított sátrakban berendezett bűnügyi helyszíneken hajtották végre a speciális kriminalisztikai gondolkodást igénylő feladatok megoldását. A nyolc szemlebizottságnak nyolc, a mindennapi életből merített, nem egyszerű megítélésű, érdekes bűnügyi helyszínen kellett bizonyítaniuk. Egy-egy állomáson 20 perces időkeret állt a versenyzők rendelkezésére, hogy megoldják a rejtélyt.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

A nap végén Varga K. Attila rendőr alezredes megköszönte a csapatoknak a résztvételt és értékelte a versenyt.

Az eredményhirdetés különdíj átadásával kezdődött, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály munkatársa adott át a Karcagi Rendőrkapitányság csapatának. A III. helyezettnek járó díjat a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapata vehette át, melynek tagjai Csató Zoltán rendőr törzszászlós és Szűcs Zoltán rendőr főtörzszászlós. II. lett a Szolnoki Rendőrkapitányság párosa, Vasas Károly rendőr százados és Hajdú Gergely rendőr hadnagy. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára a Karcagi Rendőrkapitányság szemlebizottsága állhatott, név szerint Pénzes Tamás és Pénzes János rendőr főtörzsőrmesterek.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights