Vihar váltotta fel a kánikulát csütörtökön

J-N-SZ MEGYE | Az elmúlt napok száraz időjárását felváltva csütörtökön az egész megyén végigsöpört egy nagy erejű vihar, kidöntött fákat és megbontott háztetőket hagyva maga után. A megyei tűzoltók közel harminc alkalommal avatkoztak be.

Az orkán erejű szél fákat csavart ki a helyükről, ezek épületek tetejére, villanyvezetékre és úttestre dőltek. A tűzoltóknak Szolnokon, Martfűn, Tiszaföldváron, Jászágón, Nagykörűben és Kétpó határába volt dolguk. Károk szerencsére sehol sem keletkeztek.

Nem jártak ilyen szerencsével sajnos a kunmadarasiak. A településen főképp a Bibó István és a Tópart utca házai sínylették meg a természeti csapást. A szél cserepeket és hullámpalákat fújt le a házak tetejéről, a hézagokon keresztül pedig sok helyen víz folyt be az épületek belsejébe. A Bibó István utca egyik családi házán éppen tetőhéjazatot cseréltek, emiatt a víz akadálytalanul jutott be a lakásba, ahol körülbelül húsz centiméter mély víz gyülemlett fel. A ház lakhatatlanná vált, emiatt lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt.

A tűzoltók a viharkárok helyszínén mindent megtettek, amit csak tudtak: fát vágtak, tetőépítésben és fóliázásban segítettek, illetve értéktárgyakat mentettek.

Habár jelentős károkról lehet beszámolni megyeszerte, de az esetek során szerencsére senki sem sérült meg.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights