Szilvásvárad lovasa nyerte a Tisza-tavi Vágtát

TISZAFÜRED | Az idei, sorban 3. Tisza-tavi Vágtát rendezték meg augusztus 4-én Tiszafüreden, a Kastély-út mellett kialakított, minden igényt kielégítő Üdülőövezeti Sportpályán. A tiszafüredi előfutam első három és a Kishuszár Vágta első helyezettje indulhat a Nemzeti Vágta 2018. szeptember 14-16. között Budapesten, a Hősök terén megrendezésre kerülő versenyén.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

A Tisza-tó fővárosának, Tiszafürednek gazdag nyári programkínálatában kiemelt szerepet tölt be a Tisza-tavi Vágta – hangsúlyozta köszöntőjében Ujvári Imre. A település polgármestere elmondta, hogy a versenyt három évvel ezelőtt rendezték meg először Tiszafüreden és a város lakói méltán lehetnek büszkék arra, hogy 2016-ban a Nemzeti Vágta szervezői – az országhatáron belül egyedüli új helyszínként – Tiszafüred jelentkezését fogadták el. A Tisza-tavi Vágta sikere azóta is töretlen – tette hozzá Ujvári Imre – a minden igényt kielégítő Üdülőövezeti Sportpálya minőségének köszönhetően, amely több szakember szerint az ország előfutam helyszínei közül a legjobbak között tartozik.

A felnőtt futamokra délben került sor, melyekből az első helyezettek juthattak tovább a délutáni döntőbe. Öt óra előtt került sor a kishuszár vágta döntő futamára, melyet Hrubos Boróka nyert meg, Fantom lovával. A felnőttek döntőjében Szilvásvárad, Kovászna és Ibrány lovasa indult, ahol első lett Maksa Dániel (Szilvásvárad), a második hely Frank Csabának (Ibrány), a harmadik hely pedig Fazekas Jánosnak (Kovászna) jutott. Rajtuk kívül Tiszafüred lovasa, Gyöngy Tamás zöld kártyával szintén résztvevője a Budapesti döntőnek.

A nap folyamán színpadi műsorok és kézműves foglalkozások is várták a rendezvényre látogatókat.

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights