Román rendőrök Szolnokon (videó)

SZOLNOK | Idén is két román rendőr segíti a turisztikai idényben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a romániai Máramaros-Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésének köszönhetően az idei turisztikai idényben is 2018. augusztus 13. és 2018. augusztus 19. között két román rendőr segíti a megyei rendőrök tevékenységét.

A rendőrök a megyében való tartózkodásuk alatt aktívan részt vesznek a közös közúti ellenőrzésekben, ezzel nagy segítséget nyújtva a román állampolgárokkal kapcsolatban felmerülő intézkedések hatékony végrehajtásában, valamint a nyelvi nehézségek leküzdésében. A delegált rendőrökre a 4-es számú főút megyei szakaszán számíthatnak a közlekedők, ahol intézkedési jogkör nélkül nyújtanak támogatást a magyar kollégáiknak.

A külföldi rendőrök betekintést nyernek többek között a megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály, valamint a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Szolnoki Rendőrkapitányság munkájába is. A szakmai tapasztalatcserére nemcsak a közös szolgálat, hanem a szabadidős programok is lehetőséget nyújtanak.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights