Nyári diákmunka: pénzt keresni nem könnyű

SZOLNOK | Ez a mondat egy tizenéves fiú száját hagyta el szerda délelőtt a városházán, Szolnokon. Oda hívták meg azokat a fiatalokat, akik ezen a nyáron is vállaltak munkát Szolnok különféle cégeinél, közülük többen már másodszor, harmadszor. Pedig a fizetség nem túl sok, csupán napi háromezer forint. Ez éppen arra jó, hogy az ember megtapasztalja: az iPhone nem a fán terem;hogy a rávaló összejöjjön, bizony keményen kell dolgozni. A címben szereplő mondat is ettől a középiskolástól származik, aki a megkeresett forintokkal segít szüleinek az új készülék megvásárlásához. Mások az iskolakezdéshez szükséges pénzt gyűjtötték össze, megint mások a nyaraláshoz pótoltak a családi kasszában.

Kép: iSzolnok

Az idén 161 dák végzett munkát, közülük huszonnégyen éppen a városházán töltötték szakmai gyakorlatukat. Mások a vízisport-telep területét tartották rendben, tolmácskodtak az egyetemisták kajak-kenu világbajnokságán, volt, aki a rózsakertben csinosította az ágyásokat. virágot ültettek, kánikulában vizet osztottak, a RepTárban hosteskedtek, a nyári táborokban a pedagógusok munkáját segítették és így tovább. Javadalmukat az állam biztosította.

Szalay Ferenc polgármester köszönte a jól és hasznosan végzett munkát, hozzátette, hogy a napi javadalmazás összegén jövőre mindenképpen emelni szándékoznak. Aki először próbálta a komoly munkát, nyilván hasznos tapasztalatokat szerzett, jobban értékeli a munkával keresett pénzt, mint korábban. Hamarosan kezdi ki-ki a középiskolai vagy egyetemi esztendőt, amihez sok sikert kívánt, hozzátéve: a város várja haza a felsőbb tanulmányaival végzőket akár úgy is, előbb külhonban próbálnak szerencsét, majd visszatérnek szülővárosukba. Szolnok vár titeket – mondta a polgármester, majd apró ajándékkal kedveskedtek a nyári munkán részt vett fiataloknak.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights