November közepéig újítják az M3-as autópályát

Augusztus 25-től kezdve 80 napon keresztül újítják fel az m3-as autópálya  Nyíregyháza felé vezető szakaszát a a 37-es és a 45-ös kilométerszelvények között.

A Hatvan Online információi szerint a rekonstrukció sávelhúzásos terelés mellett valósul meg két ütemben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kormány támogatásával, hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 1,22 milliárd forintból újul meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldala a 37-es és 45-ös kilométer szelvények között, Bag térségében.

A kivitelezés ideje alatt szakaszosan, két ütemben úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés lesz érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Nyíregyháza felé vezető oldalról pedig egy sávot átterelnek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Nyíregyháza felé vezető oldalon a külső sáv felével bővített leálló sávot vagy a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. Vagyis ezzel a módszerrel az autópálya 2×2 sávos áteresztő kapacitása megmaradhat a felújítás mellett is.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights