Indul a Provokáció Fesztivál

SZOLNOK | Szerdán elstartol a hagyományteremtő szándékkal útjára indított ProVakáció Fesztivál. Szolnokon a Tiszaligetben, a gyaloghíd szomszédságában lévő területen építik fel a színpadot, valamint azokat a létesítményeket, amik ma már nélkülözhetetlenek egy színvonalas rendezvényhez.

A négynapos fesztiválról szóló sajtótájékoztatón elhangzott, egy űrt szeretnének betölteni a szolnoki programok sorában, s a minőségi zenei kínálat mellett a gasztronómiai körítésnek is nagy figyelmet szentelnek a szervezők.

A tanév kezdete előtti utolsó nagy buli első, vagy ahogyan azt manapság divatosan mondják, 0. napja (augusztus 29. szerda) egy teljesen más zenei ízlést szolgál ki, a Sláger TV mulatós sztárjai (Bódi Csabi, Bódi Guszti és Margó, Bunyós Pityu, Bangó Margit, Kis Grófo, s a műfaj megannyi ismert előadója) lépnek színpadra. A műsort rögzíti is a televízió, s részleteiben többször is leadják majd az előttünk álló hónapokban.

A hivatalos első napon (augusztus 30. csütörtök) a Paddy And The Rats, a Honeybeast és a Kowalsky Meg a Vega lesz a fő műsorszám, másnap (augusztus 31. péntek) érkezik a Hooligans, az Edda és a Triász. A záró napon (szeptember 1. szombat) az Üllői Úti Fák, Geszti Péter és a Beatrice jön Szolnokra.

Geszti Péter különleges produkcióval készül, szinte a teljes zenei életművét színpadra állítja, így mai dalai mellett a Rapülők, illetve a Jazz+Az slágereit is hallatja a közönség. Érdekesség, hogy a Jazz+Az lánytriója is fellép, tehát régen látott zenei csemegével érkezik Geszti.

Az idén 40 éves Beatrice is többet ígér, mint a megszokott koncertjei, fúvósok és táncosok is jönnek Feróékkal, s felhangzanak majd az ős-Bikini dalai is.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights