Halálos áldozata is volt a hosszú hétvégének

Kép: alfahír

J-N-SZ MEGYE | Nem telt eseménytelenül az ünnepi hosszú hétvége a megye tűzoltói számára, akiknek több balesetnél és szabadtéri tűzesetnél kellett helytállniuk. Többen megsérültek ezek következtében, egy ember pedig életét is vesztette.

Körülbelül négy darab, kukoricaszárból álló körbála égett szombat délután Karcag határában, a Magyarka telepen. A tűz egy hatvan bálából álló kazalt is veszélyeztetett. A karcagi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámmal avatkoztak be, munkájukhoz egy erőgép is segítséget nyújtott. Az egységek emellett a bálák szétbontásában működtek közre, sérülés nem történt.

Árokba borult egy személygépkocsi szombat délután Karcag és Bucsa között. A jármű teljesen elmerült az árokban lévő vízben, de vezetője el tudta hagyni a roncsot. A karcagi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt. A sofőrt a mentők kórházba szállították.

Körülbelül kilencszáz négyzetméteren égett le rendre vágott száraz fű, illetve cserjés szombat este Mezőtúron, a Cs. Wágner József utcában. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral fojtották el a lángokat. Az eset során nem sérült meg senki.

Szemét égett szombat éjszaka Jászkiséren, a Hajtó utcában. A sérülés és kár nélküli tüzet a település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral számolták fel.

Árokba hajtott egy motoros vasárnap délután Kungyalu határában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók segítettek kiemelni a mentősöknek a sérültet, majd a motort is kivették az árokból. A mentők a motorost kórházba szállították.

Száraz fű és aljnövényzet gyulladt meg körülbelül hétezer négyzetméteren Karcag és Bucsa között vasárnap délután. A lángok egy közeli erdősávot és legelőt veszélyeztettek. A karcagi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral szüntették meg a problémát. Sérülés nem történt.

Felborult egy személygépkocsi vasárnap este Kunmadaras és Berekfürdő között. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. A gépkocsi sofőrje még az egység kiérkezése előtt kiszállt a roncsból, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Száraz fű és gaz égett vasárnap este Mezőtúron, a Nagycsapat-Kert utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Sérülés nem történt.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi vasárnap este Túrkevén, a Dózsa György utcában. A túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, kivontatták az árokból, majd letakarították az úttestet. A jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Kizuhant az ablakból és egy első emeleti lakás erkélyére esett egy macska vasárnap este Szolnokon, a József Attila utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétra használatával jutottak fel az erkélyre, majd lehozták az állatot és átadták a gazdájának. A macskának nem esett baja.

Árokba hajtott, majd fának és kerítésnek ütközött egy személygépkocsi hétfő hajnalban Berekfürdőn, a Radnóti Miklós utcában. Az autóban ketten utaztak, mindketten beszorultak. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és kiemelték az embereket a roncsból. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette, utasát pedig a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.

Egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze hétfő délelőtt Mezőtúron, a Földvári úton. A motor a baleset helyszínétől ötven méterre egy bokorba csapódott. A mezőtúri hivatásos tűzoltók kéziszerszám és mentőkötél segítségével emelték ki a motorkerékpárt a bokorból. Az autó vezetője nem sérült meg, a motorost viszont még az egység kiérkezése előtt elszállították a mentők.

Gaz és avar kapott lángra egy mintakertben hétfő délután Túrkevén, a Koós utcában. A háromszáz négyzetméteren pusztító tüzet a mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el. Személyi sérülés nem történt.

Mintegy öt hektáron gyulladt meg a száraz fű, gaz, avar és nádas hétfő délután Jászfelsőszentgyörgy külterületén. A tűz egy tanyaépületet és egy erdőt is veszélyeztetett. A helyszínre a jászberényi és a nagykátai hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek összesen három vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel fojtották el a lángokat, illetve akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Az eset során senki sem sérült meg.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Két autó ütközött Kunhegyesen

Tegnap két segítségnyújtásnál, egy közlekedési balesetnél és egy szabadtéri tűznél kellett beavatkoznia a megye tűzoltóinak. Egy gondozó kért segítséget a katasztrófavédelemtől tegnap délelőtt, miután a

Tovább »

Kelta vaskés a ruhásszekrényből

Muzeális értékű kelta kést találtak egy férfinél a rendőrök Szolnokon. Jogtalan elsajátítás miatt kell felelnie – adta hírül a police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó

Tovább »

Készül Szolnok kulturális koncepciója

Hosszú távon meghatározza a megyeszékhely kulturális életét a most formálódó koncepció. Első lépésként műhelymunkára várták az érintetteket. Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első

Tovább »

Hőségben megtelnek a Tisza-tavi strandok

Járványügyi szakemberek szerint a koronavírus terjedése szempontjából kisebb veszéllyel jár a szabad vízi fürdőzés, mintha az épített strandokon mártózunk meg. Megyénkben a Tisza-tó számos lehetőséget

Tovább »