Fürdőzőt mentettek a Kőrös toroknál

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, Szegedi Rendőrőrsének rendőrei egy fürdőzőt mentettek ki a Tiszából, a Körös toroknál.

Pál Zoltán rendőr főtörzszászlós, körzeti megbízott és Kovács Attila rendőr főtörzsőrmester, hajóvezető – a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság, Szegedi Rendőrőrs beosztottjai – 2018. augusztus 5-én a délelőtti órákban a Tisza folyón, Csongrád külterületén láttak el vízi járőrszolgálatot. A Kőrös folyó torkolatánál, a kijelölt fürdőhelyet jelölő bójáktól nem messze egy vízben süllyedő alakra lettek figyelmesek. A férfi kiúszott a nyílt vízre, azonban elfáradt, nem tudott a partra menni és segítséget sem volt képes hívni a kimerültségtől, kezdett elmerülni a vízben, egyre nehezebben tartotta fenn magát, amikor a rendőrök észrevették. Azonnal a bajbajutott segítségére siettek, akit a szolgálati kisgéphajóba emeltek és a szárazföldre vittek, ahol átadták őt a vízimentőknek és mentőszolgálat munkatársainak.

Ismét felhívjuk a fürdőzők figyelmét, hogy a szabadvizek mentén a legbiztonságosabb a kijelölt helyen történő úszás, vízben tartózkodás. Ezeket a helyeket szakemberek választják és jelölik ki. Itt vannak meg a feltételek, amelyek lehetővé teszik – szükség esetén – a gyors mentést. Azonban ezeken a helyeken is ügyelni kell, hogy csak a fürdőhelyet kijelölő bóják között történjen a fürdőzés.

police.hu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest