Egyetemisták eveznek a világbajnoki címért Szolnokon

SZOLNOK | Még este hatkor is égető forróság volt csütörtökön a Holt-Tisza partján, Szolnokon. Pedig kicsit kegyesebb is lehetne az idő, hiszen a város a vendéglátója a nyolcadszor megrendezett egyetemi kajak-kenu világbajnokságnak. Annak is a gyorsasági ágát képviselő fiúk és lányok érkeztek a megyeszékhely  híres-neves evezőspályára. A leghosszabb táv ezer méter.

Jó versenyzést, kellemes élményeket kívánt a házigazda Szolnok polgármestere, Szalay Ferenc az egyetemista kajak-kenu vébé résztvevőinek (Kép: iSzolnok)

A világ minden tájáról – öt földrészről -, huszonegy országból érkeztek a kajak-kenu “egyetemistái”, akik között a jövendő olimpia sztárjai is ott lehetnek. Érkeztek Japánból, Indiából, Kínából, de még Ausztráliából is. Ahogy a szövetség honlapján is olvasható “38 felsőoktatásban tanuló magyar kajakos és kenus képviseli színeinket a pénteken kezdődő Egyetemi és Főiskolai Világbajnokságon, Szolnokon. A keret tagja sok korosztályos világbajnok, sőt vízre száll olyan versenyzőnk is, akinek több felnőtt vb-érme van”. Háromszáz sportoló érkezett huszonegy országból erejét a vízen összemérni.

A selejtezők pénteken reggel fél kilenckor kezdődnek, szombaton és vasárnap pedig a döntőknek tapsolhatnak azok, akik kilátogatnak a versenyre.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights