Bűnmegelőzési tábor Szolnokon

SZOLNOK | A Szolnoki Rendőrkapitányság és a „Szolnok Város Közbiztonságáért” Közalapítvány idén 10. alkalommal szervezte meg a napközis bűnmegelőzési- és életmód tábort Szolnokon.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának szakemberei a nyári szünetben 2018. augusztus 13. és 2018. augusztus 17. között Szolnokon, a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban rendezte meg az izgalmas programokat nyújtó napközis, prevenciós tábort az általános iskolás diákok részére.

A szervezők kellemes, hasznos és élményekben gazdag időtöltést szerettek volna biztosítani a gyermekek részére, ezzel színesítve a nyári szünidőt. Segíteni kívántak a szülőknek, hogy gyermekeik minél többet legyenek a természetben, a friss levegőn.  A tábornak otthont adó Turisztikai és Szabadidőközpont kulturált, széleskörű lehetőségeket biztosított a programokhoz.

Az egy hét alatt a kisgyermekek a napi testmozgás, a kézműves foglalkozások, illetve a különböző szabadidős tevékenységek mellett lehetőséget kaptak, hogy a fürdőzés szabályairól szóló előadást egy tiszai hajózás során sajátítsák el. A szervezők célja volt a különféle ismert és kevésbé ismert szabadidős-, sporttevékenységek kipróbálása, megszerettetése, a rendőri munka, az egészséges életmód alapjainak, illetve Szolnok város értékeinek megismerése, megismertetése, továbbá a népi játékok felelevenítése.  Mind a sportfoglalkozások, mind az előadások, önismereti játékok illetve az egészséges életmóddal kapcsolatos foglalkozások szakemberek irányításával, oktatásával zajlottak.

A táborban először mutatkozott be a megyei rendőr-főkapitányság előadója által alkotott program, amely a virtuális valóság segítségével, játszva tanítja a gyerekeket a balesetmentes közlekedésre. A virtuális szemüveg által, olyan helyzeteket lehet szimulálni, amelyekkel a hétköznapok során is találkozhatnak, akár gyalogosan, akár kerékpárosan, vagy éppen autóban ülve közlekednek. Szemlélőként el kellett dönteniük, hogyan lehet balesetmentesen megoldani az adott helyzeteket. Persze, a szórakozás sem maradhatott el, a szemüveggel kipróbálhatták, milyen egy rendőrmotorral közlekedni, illetve milyen lehet egy robogó nyergében áthaladni egy forgalmas városban.

Természetesen Robot Robi is együtt táborozott a mosolygós gyermekekkel. Vele a Mobil Bűnmegelőzési Centrumnál találkozhattak az érdeklődők, ahol a számos izgalmas bűnmegelőzési program mellett hallgathatták Robi előadásait és közösen játszhattak is vele.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights