Béres József Szolnok díszpolgára lett

SZOLNOK | A város napjához – szeptember elsejéhez – közel, bensőséges ünnepen adják át a megyeszékhelyen élő és a helyért sokat tévő, szakmai életében kiemelkedő személyeknek, közösségeknek az elismeréseket.

Az egyik elismert, Szalóki István szavai illenek talán legjobban a díjak eszmeiségéhez. Ő azt mondta, hogy  rosszul él az, aki csak magáért él, mert aki teheti, annak a közösséget kell szolgálnia. Lényeges volt többek között az is gondolatai közül, hogy a szakmai és közösségi eredményeket soha nem egy ember éri el. Minden sikeres ember családra, munkahelyi közösségre, szakmai szervezetekre is támaszkodhat.

Az Agóra kulturális központban tartott ünnepségen Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a meghívottakat. Ebben a közegben is fontosnak tartotta elmondani, hogy a művésztelep ásatásai során a régészek “megtalálták Szolnokot”, a középkori városrész maradványait, amiből arra lehet következtetni, hogy az akkori Szolnok lényegesen fejlettebb és fontosabb volt, mint amilyennek gondoltuk – mondta. Tovább fűzvén a gondolatot: folyamatosan fejlődik Szolnok gazdasága, kultúrája, mind jobbak az életfeltételek. Éppen a kiemelkedő teljesítmények, amelyek Szolnokon születnek bizonyítják, hogy van megtartó erő, s hogy a szűkebb pátria is képes országos vagy akár nemzetközi hírű tettekre is.

Az idén először adták át a nemrég alapított Szapáry-díjat, a gazdaságban mutatott kiemelkedő teljesítményekért. Az elismerést a Bognár és Társa Kft. alapítója, cégvezetője Bognár Miklós vette át. Ugyanezt a kitüntető címet kapta a Coop Szolnok és a McHale Hungária Kft is. Ezüst Pelikán díjjal tisztelegtek Szalóki István életműve előtt és ezzel ismerték el a Szolnoki Szimfonikusok ma már nemzetközi sikereit.

Szolnok díszpolgári címét a városi közgyűlés a Béres Részvénytársaság vezetőjének, Béres Józsefnek ítélte oda a családi vállalkozás munkahelyteremtő fejlesztései, a közjóért végzett munka, az évek óta töretlen sport és kulturális támogatásokért.

Az ünneplőket végül Mága Zoltán – aki ugyancsak a város díszpolgára – és zenekara szórakoztatta

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights