Baleset és avartűz is volt a hétvégén

J-N-SZ MEGYE | A hétvége folyamán több alkalommal is riasztották a megye tűzoltóit.

Szombat délután egy kisteherautó hajtott fák közé a 4-es számú főút Kisújszállás és Karcag közötti szakaszán. A karcagi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével tudtak csak közelebb férkőzni a járműhöz, ezután pedig áramtalanították az autót, kerekeire állították és az üzemanyagfolyást is megszüntették. A kisteherautóban ketten utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek, a mentők a helyszínen látták el őket.

Kidőlt egy magasfeszültségű villanyoszlop szombat délután Cserkeszőlő külterületén. A vezeték a földre esett, az oszlop pedig egy mezőgazdasági vontató után rögzített munkagépre dőlt. Az esethez a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat riasztották, sérülés nem történt.

Az árokpart égett tíz négyzetméternyi területen szombat délután Szolnokon, a Karczag László utca utáni garázssornál. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat.

Összesen nyolcszáz négyzetméteren égett foltokban a tarló szombat délután Jászberény és Farmos között. A jászberényi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be, az eset során senki sem sérült meg.

Egy motorkerékpár ütközött neki hátulról egy személygépkocsinak a 4-es számú főúton, Kenderes külterületén vasárnap délelőtt. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A baleset során egy ember könnyebben sérült, őt a mentők további kivizsgálásra kórházba szállították.

Foltokban gyulladt ki az aljnövényzet vasárnap délelőtt Karcag határában, az Apavári erdőben egy fakitermelés területén. A karcagi hivatásos tűzoltók átvágással akadályozták meg a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az eset következtében senki sem sérült meg, viszont összesen kéthektárnyi terület, valamint negyven köbméter összehordott tűzifa égett le.

Egy szemetes konténer tartalma kapott lángra vasárnap éjszaka Szolnokon, az Üteg utcában. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, majd elvégezték az utómunkálatokat. Senki sem sérült meg.

JNSz Megyei Katasztrófavédelem

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights