Átalakítják az elektromos kerékpárokat

KARCAG | Egyre több az utakon az elektromos- és a benzinmotor hajtású kerékpár. A közkedvelt eszközt azonban sokan átalakítják, így viszont más szabályok vonatkoznak az elektomos illetve a benzinmotor hajtású biciklikre.

A motor teljesítménye a 300 watt-ot nem haladhatja meg és önerőből 25 km/h-t nem lépheti át, ekkor beszélünk kerékpárról. Ha ezeket a bicikli átlépi már segédmotorról beszélünk, így más szabályok érvényesek az eszközre.

A közlekedési eszközök a gyárból kiérkezés után a szabályoknak megfelelően vannak beállítva, kerékpárként funkcionálnak. Amennyiben ezek a járművek nagyobb teljesítményre képesek az előírt adatoknál, akkor jogosítvány, bukósisak,biztosítás és elsősegély nyújtó készlet szükséges az eszközhöz.

Az illegális átalakításokat a rendőrség figyeli és vizsgálja. Ha bebizonyosodik az átalakítás ténye, szabálysértési eljárás indul a jármű vezetője ellen és komoly pénzbüntetésre számíthat az illető.

A Karcagi Rendőrkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy csak az előírásoknak megfelelő eszközzel vegyünk részt a közlekedésben.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights