A nemzeti összetartozást jelképezi a Magyarok Kenyere

ABÁDSZALÓK | A Magyarok Kenyere idei megyei ünnepségét Abádszalókon tartották, augusztus 19-én, a Tisza-tó strandon. Évek óta élen jár Jász-Nagykun-Szolnok megye az összegyűjtött búzamennyiség tekintetében.

A nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképző Magyarok Kenyere Program 2011-ben indult útjára. Ehhez csatlakozott 2014-ben Jász-Nagykun-Szolnok megye. Azóta a megyében is évről évre megrendezik az új kenyér ünnepéhez kapcsolódó eseményt.

A program lényege, hogy a Kárpát-medence magyar lakta részein élő gazdák, búzát adományoznak és megőrölve a lisztet, a Gyermekek Világnapján, szeptember 20-án, szétosztják a támogatott szervezetek között, határon innen és túl.

– foglalta össze az idén hétéves kezdeményezés lényegét Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Idén abádszalóki helyszínnel csatlakozott Jász-Nagykun-Szolnok megye a jótékonysági célokat szolgáló programhoz. Sasvári Sándor énekes előadásával indult az ünnepség. A köszöntők után Szűcs M Sándorné református lelkipásztor kért áldást az új kenyérre.

Tekintse meg az események készült képgalériánkat!

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Közel 500 nagylelkű gazdának köszönhetően 94 700 kg búzaadomány érkezett a megyében található három gyűjtőpontra. Az elismerések átadása után Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere vette át a stafétát jelképező sütőlapátot. Eszerint jövőre a megyeszékhely ad otthont az ünnepségnek.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights