2018 az építkezések éve Tiszafüreden (képek)

TISZAFÜRED | Helyszínbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott Tiszafüreden Ujvári Imre polgármester, Kovács Sándor országgyűlési képviselő és Piroska Miklós a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Tiszafüreden folyamatban lévő fejlesztések! Középületek energetikai korszerűsítése (városháza, művelődési ház, orvosi rendelő) 215 millió Ft Új orvosi rendelő építése 250 millió FtÚj piac csarnok építése 186 millió FtSportcsarnok, sporttelep felújítása 230 millió FtKözmű-út rekonstrukció (Fő út, Arany János út, Csillag út, Igari út, Mártírok útja , Hunyadi út) 500 millió FtÓvoda-bölcsőde felújítás 226 millió Ft Összesen: 1,6 milliárd Ft

Közzétette: Ujvári Imre – 2018. július 24., kedd

2018-ban több beruházás is a megvalósítás szakaszába ért a Tisza-tó fővárosában. Ezek között szerepel hazai és európai forrásból is megvalósuló fejlesztés is egyaránt. Tiszafüred városa, Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Magyar Kormány hármasának szoros együttműködésének sikereként tekint a város fejlődésére Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Fél milliárd forintból valósul meg a város történetének eddigi legnagyobb út- és csatornahálózat rekonstrukciója. A munkálatok júliusban indultak, jelenleg a Fő út egy szakaszán zajlanak. A fejlesztés továbbá érinti majd az Arany János, Csillag, Hunyadi, Igari út és Mártírok útja szakaszait.

Európai forrásból, több mint 400 millió forintból épül új piaccsarnok és egészségügyi intézmény a Belsőfokpart úton. Az épületek a mai kor követelményeinek megfelelően épülnek fel. A jelenlegi vásárcsarnok épülete bontásra kerül, míg az új rendelőépületbe a háziorvosok, gyermekorvosok és védőnők rendelői költöznek be.

A Benedek Gábor Városi Sportcsarnok új, modern sportpadlót kapott, megtörtént az épület szigetelése és a nyílászárók cseréjére is sort került. A Lipcsey Elemér Sporttelep épülete szintén energetikai felújításon esett át, új lelátó épült, valamint új sporteszközök és eredményjelző is beszerzésre kerül. Erre 164 milli forintos TAO támogatás állt rendelkezésre.

Szintén TOP-os keretből kerülhet sor három közintézmény energetikai korszerűsítésére. Akadálymentesítésen, szigetelésen, fűtéskorszerűsítésen, nyílászárük cseréjén esik át, valamint napelemes rendszer telepítése is sor kerül a Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény, a Kovács Pál Művelődési Központ és a Városháza épületein.

A bejárások zárásaként a résztvevők meglátogatták a tiszafüredi gyepmesteri telepet is. 2015 óta a meglévők mellé, 19 kennel épült Tiszafüreden, jelenleg is 4 új kennel készül nagytestű állatok számára. Ujvári Imre elmondta, hiába a bővítés a telep továbbra is teltházzal üzemel. Hozzátatte, minél több fronton fel kell hívni az emberek figyelmét a felelős állattartás fontosságára, ahogy azt korábbi Facebook bejegyzésében is kiemelte:

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights