Százmillióból újult meg az ápolási osztály Kunhegyesen

KUNHEGYES | Június 29-én átadták a Kátai Gábor Kórház részlegesen felújított, korszerűsített kunhegyesi telephelyét. Nemrég még az ápolási osztály megszüntetéséről beszéltek, most százmilliós fejlesztésen esett át az épület.

Tiszteletét tette az ünnepségen dr. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Észak-alföldi Régiójának térségi igazgatója, dr. Czifra Árpád, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Észak-alföldi Területi Hivatalának igazgatója, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Szabó András, Kunhegyes polgármestere.

Az ápolási osztály munkatársai örömmel vették birtokba a megújult épületet. Kép: Alföldhír.hu

A projekt keretében megvalósult felújítási munkát és eszközbeszerzést ismertette Nagyné László Erzsébet, a Kátai Gábor Kórház főigazgatója. Elhangzott, hogy a kivitelezés február közepén kezdődött és június 20-án be is fejeződött.

A kórház száz millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a nemzeti költségvetésből az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közösen meghirdetett pályázat megvalósításához

– fogalmazott a főigazgató.

Elismerően szólt a fejlesztésről dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, valamint Szabó András polgármester. Utóbbi azt mondta: nagy szerepe volt beruházásban annak, hogy a Kátai Gábor Kórház magáénak tekinti a telephelyet.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Az épület már hosszú évek óta felújításra szorult, korszerűsítése nagy előrelépést jelent mind a kórház, mind a település számára. Növeli az ellátások hatékonyságát, fokozza az ellátottak kényelmét, emellett jelentős rezsiköltség-csökkentést eredményez.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights