Környezetvédelmi tábor

KARCAG | Egy hét a környezetünk védelméért – kerékpáros tábort már 9., alkalommal szervezik meg a Madarász Imre Egyesített Óvodában – mondta Andrási Tiborné táborvezető

A tábor most a Takács Péter Óvodában kapott helyet. Mindennap meglepetéssel készülnek a gyerekeknek, hogy ebben különböző partnerek segítik őket. A táborban fontos a KRESZ ismerete és a biztonságos kerékpározás elsajátítása is, ezt is gyakorolják az egy hét alatt a kicsik.

Most a Sistak és környéke élővilágát fedezik fel a táborozók, ott végeznek megfigyeléseket állat és madárvilágot, növényeket néznek meg, de ellátogatnak a lombkorona sétányhoz is. Az óvónők különböző csapatokat alakítottak ki, ezt színes sálakkal jelezték. Így egy-egy óvó nénihez kevesebb gyermek tartozik, így jobban tudnak megfigyelni, tudnak a kérdéseikre, felfedezéseikre válaszolni.

A Kováts Tehetségpont Fizika körösei Lévainé Kovács Róza vezetésével látványos kísérleteket mutattak be a tábor első napján a gyerekeknek, miközben az ovisok megfigyeléseket végeztek és igyekeztek rájönni egy-egy kísérlet mikéntjére is.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights