Kisújszállás hazavár

KISÚJSZÁLLÁS | Kisújszállás idén ismét találkozóra hívja haza az elkerült, elköltözött, korábbi lakosait. Várja azokat, akik mindig szívesen hazalátogatnak nemcsak az itt élő családtagjaikhoz, rokonaikhoz, hanem barátaikhoz, ismerőseikhez is. A kétévente meghirdetett Elszármazottak Találkozójára idén szeptember 21-23-án, a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválhoz kapcsolódva kerül sor.

A találkozó első napján, szeptember 21-én, pénteken délután 14 órakor a Vigadó Kulturális Központba várja a hazaérkezőket, de a kisújszállásiakat is az önkormányzat, a művelődési központ és könyvtár, több helyi közösség – a városvédők egyesülete, idősek klubjai, az öregdiákok baráti köre. A vendégeket Kecze István polgármester köszönti, és bemutatja, milyen eredményeket ért el a város az elmúlt években. A résztvevők megtekinthetik a városimázsfilmet, majd részesei lehetnek a Boglya népzenei együttes műsorának – vagyis a Kisújszállásról elszármazott Földesi János és zenekara koncertjének. Ezt a hajdani kontai iskola helyének táblával történő megjelölése követi; a határba busszal utazhatnak ki az érdeklődők. Este közös vacsora ad keretet a beszélgetésekhez, és arra is lehetőség nyílik, hogy a résztvevők szólhassanak a jelenlévők közösségéhez.

Szeptember 22-én, szombaton a Kivilágos Kivirradtig Fesztivál kínál programokat és újabb találkozásokat, beszélgetéseket az itthoniak és az elszármazottak között. Az egész napos, késő estig tartó program részleteiről külön adunk tájékoztatást. A legkitartóbbakat szeptember 24-én, vasárnap délelőtt egy nagykunsági körutazás várja, melyet dr. Tóth Albert egyetemi tanár vezet.

A rendezők kérik mindazokat, akik szívesen részesei lennének a találkozónak, hogy jelezzék e szándékukat, valamint elérhetőségüket (lakcím, telefon, e-mail), melyekre részletes tudnivalókat tartalmazó meghívót küldhetnek. A jelentkezési szándékot a következő címek valamelyikére küldjék: Kisújszállási Polgármesteri Hivatal Szervezési Osztálya, 5310 Kisújszállás, Szabadság tér 1., telefon: 06-30-277-15-93, email: olah.vera@kisujszallas.hu.

kisujszallas.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights