Növekedett a turizmus Karcag térségében

BEREKFÜRDŐ | Újabb bevételi rekordot könyvelhetett el a belföldi turizmus az első negyedévben. Az egyik internetes portál elemzése alapján a növekedés 12,5 százalék volt.

A rekordszámú hosszú hétvége megtette a hatását, újabb csúcsot ért el a belföldi turizmus az első negyedévben: a bővülés meghaladta a 12 százalékot 2017. hasonló időszakához képest.

Szopkó Rita a berekfürdői Hotel Termál Pávai szállodavezető helyettese elmondta, hogy a turizmust nagyon sok minden befolyásolja, így minden évben tapasztalható eltérés. Ebben az évben nagyon pozitív hatása van a hosszú hétvégék számának. Márciusban indul be a szezon és ezzel egy időben folyamatosan nő az érdeklődés is. Az elő és utószezonban a nyugdíjasok, a főszezonban inkább a családos vendégek keresik fel szállodát.

A szállodavezető elmondta, hogy a családosok körében a hosszú hétvégék a népszerűek, a nyugdíjasok 7-15 nap között foglalnak szobát.
A foglalások nagy része már interneten keresztül történik, de még mindig jellemző a telefonos megkeresés is. A weboldalak sokszor nagy kedvezményt biztosító ajánlatokat kínálnak a pihenni vágyóknak.

A szállodavezető helyettes azt javasolja, hogy a nyári nyaralást minél előbb foglaljuk le, mert még találhatunk néhány last minute ajánlatot az internetet.

Kerékgyártó Lászlóné és családja Debrecenből érkezett Berekfürdőbe. Elmondta, hogy évente 2-3 alkalommal járnak wellness szállodába. Az erősődő létbiztonságnak és a jó ajánlatoknak köszönhetően évről-évre egyre többször jutnak el pihenni és több napot is tudnak eltölteni a szállodákban mint néhány évvel ezelőtt.

Szállásra átlagosan 35 382 forintot költöttek a magyarok, ami 10 százalékkal több, mint 2017 első negyedévében. A legnagyobb növekedést a 150 000 – 200 000 forint értékű foglalásokban mérték.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights