Nemzeti Összetartozás Napja Karcagon

KARCAG | „Az erdélyi magyaroknak még mindig fáj Trianon!” -mutatott rá a 98 évvel ezelőtti tragédiára Simó Béla székelykeresztúri önkormányzati képviselő megemlékező beszédében Karcagon.

A politikus kiemelte, hogy bár elszakadtak az anyaroszágtól, de a kulturális kapcsolatok, a testvériskolai kapcsolatok, egymás lelki megsegítése sokat segített abban, hogy a sebek begyógyuljanak. A megemlékezést emlék műsor szárta, amelyen több száz karcagi iskolás vett részt.

SIMÓ BÉLA – önkormányzati képviselő, Székelykeresztúr

Nagyon jó ez az ötlet, ami itt Karcagon történik, hogy a gyerekek részt vesznek ezen a megemlékezésen, mert az idősebb korosztály az tudja, de a mai gyerekek kicsit úgy mással vannak elfoglalva. De gondolom, hogy akik itt voltak a templomba, ha csak néhány százalékának is azért hatott rájuk, legyen az a beszéd, az ének, vagy a szavalatok és gondolom, hogy bennük marad, beléjük ívódik, de ahhoz hogy ez még jobban bennük maradjon, minél többet kell menni Erdélybe is, Felvidékre is és Délvidékre is. Megnézni azokat a tájakat, ami Nagy-Magyarországhoz tartozott annak idején.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights