Készül a kosárpálya

KARCAG | A Nagyvénkerti lakótelep mellett már javában zajlanak a kosárlabda pálya munkálatai. Erről Szepesi Tiborral, a Déryné Kulturális Központ igazgatójával beszélgettünk a helyszínen.

Már a látványos részt láthatjuk, hiszen hosszú előkészületi munkálatok után elkezdődött a beruházás, mely nemcsak a kosárlabda szerelmeseit, hanem a város valamennyi polgárát érinti.

Aki ismeri ezt a területet tudja, hogy egy utcai kosárpálya volt itt, ami nem tudta azt a minőséget biztosítani ami elvárható egy utcai sportot biztosító teleptől.

Ezért pályázott a város egy olyan pályára, amelyen versenyeket is rendezhetünk. Egy minőségi pályaburkolat kerül kialakításra, s 4 pálya lehetővé teszi egyszerre több csapat számára a játékot, de kosárlabda bajnoki mérkőzések és lejátszásra kerülhetnek majd itt – mondta a sportszakember.

A pálya kialakítása után a későbbiekben a város közösségi teret, kerékpártárolót, kis lelátót, ülőpadokat, a gyerekeknek játékokat helyez majd ide, s önkormányzati és képviselői keretből felújítják a játszóteret is. Az ivókút építését a Déryné Kulturális Központ közmunkásai alakítják ki, így a térhez kapcsolódóan majd ivókút is lesz.

A kosárpálya megvalósítása június 30-án lezárul, s július végére, augusztus elejére reményeink szerint egy nagy kosárlabda tornával fel tudjuk avatni az új pályát. Miután még van terület, folytatni kellene majd. Vizsgáljuk azt is, hogyan tudunk áramot teremteni a területhez, de kiszolgáló helyiségeket – mosdó, WC – is szeretnénk, a sportolók és a szurkolók kiszolgálására – mondta Szepesi Tibor.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights