Honvédelem napja

Kép: Karcag TV

KARCAG | A honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepi koszorúzást a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület az Ifjúsági Ház (volt HEMO) épületénél lévő emléktáblánál.

Rab János nyugalmazott. őrnagy, az egyesület elnökének emlékbeszédében elhangzott, hogy a Magyar Honvédelem Napját ezen a mai napon ünnepeljük.

Az 1849-es évben a dicsőséges tavaszi hadjárat megkoronázásaként foglalta vissza a magyar honvédsereg a budai várat a császáriaktól. Az országos jelentőségű események árnyékában, itt Karcagon ennél az emléktáblánál emlékezünk immár 12. alakalommal .

Bokor József nyugdíjas alezredes A karcagi laktanya története című könyvében bővebben olvashatnak az érdeklődők. Az egyesület tagjai 2012-ben kopjafát állítottak a balatonkenesei Honvéd Üdülő területén a karcagi egykori katonai szervezetek emlékének megőrzésére is.

Ott is minden évben koszorúznak. A volt laktanyában, amely már ipari funkciót lát el – a 2010-ben kialakított emlékszobát – ahol a karcagi laktanyai életet, katonai iratokat, ruházatot mutatják be – nézték meg az egykori katonák.

A megemlékezésen Horváthné Halász Klára őrnagy, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ Szolnok, érdekvédelmi részleg részlegvezetője helyezte el az emlékezés koszorúját, majd az önkormányzat és az egyesület is egy-egy koszorúval emlékezett.

infoKarcag

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest