Francia orvosok Karcagon

A Kátai Gábor Kórházba a HOPE – Európai Uniós program keretében két francia doktornő érkezett egy hónapra, hogy szakmai tapasztalatot cseréljenek a francia és magyar egészségügyi ellátásról.

Itt létük alatt a kórház ellátási kötelezettségébe tartozó településeken folyó gyógyító munkát is megnézik a vendég orvosok
– A magyar egészségügyi ellátó rendszerről és a kórházi gyógyításról tájékozódtak Karcagon – mondta Catherine Greffier, aki a Nantes-i Egyetemi kórházban dolgozik, a népegészségügyi osztályon, feladata a krónikus betegek (diabétesz, asztma, szív és érrendszeri betegek) és az egyetemi hallgatók oktatása és a kutatás.

– A kórházunknak 2600 ágya van és több mint 10 ezer szakemberrel dolgoznak, így az sokkal nagyobb, mint a karcagi.

Örömmel tapasztalták azt is, hogy a kórházi szakemberek nagyon elhivatottak ezeknek a céloknak a megvalósításában, a betegek gyógyításában – mondta a francia szakember.

Fanny Durig a Douai Kórház gerontológusa, geriátriai rehabilitációs osztály vezetője.
Az ő osztályunkon főleg idős ortopédiai betegek ellátásával foglalkozuna, így őt ez érdekelte itt is a legjobban – árulta el a doktornő.

A vendég orvosok megköszönték a szívélyes fogadtatást a kórház vezetőinek, Nagyné László Erzsébet főigazgatónak, Czinegéné Bődi Szilvia ápolási igazgatónak, dr. Lakatos Linda főgyógyszerésznek, hiszen nemcsak szakmai kérdésekben segítettek bennünket.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights