Fejlesztések kezdődtek több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen

J-N-SZ MEGYE | Fejlesztések zajlanak több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert forrásokból, a beruházások között iskolakorszerűsítés, valamint kerékpárút, piaccsarnok és egészségügyi centrum építése is szerepel.

Szabó Tamás (Fidesz-KDNP), Jászberény polgármestere csütörtökön az MTI-nek elmondta: 325 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, elsősorban a kerékpárutak hosszának növelésére. A cél egy olyan hálózat létrehozása, amelyen – érintve a nagyobb közigazgatási és ipari létesítményeket – a város körbejárható lesz – fűzte hozzá.

A tervek szerint szeptember végéig elkészülő beruházás során hét szakaszon csaknem öt kilométer kerékpárút épül, illetve újul meg – közölte.

A polgármester szólt arról, hogy egy összesen csaknem 300 millió forintos beruházás keretében energetikai korszerűsítést végeznek – nyílászárócsere, hőszigetelés, homlokzatfelújítás, fűtéskorszerűsítés – a jászberényi Gróf Apponyi Albert Általános Iskolában és a Jászsági Általános Iskola Bercsényi Miklós Általános Iskolai Tagintézményében. A munkát ősszel fejezik be a szakemberek.

Lajtos István (független), a több mint ezer lakosú Nagyiván polgármestere az MTI-t arról tájékoztatta, hogy egy összesen 215 millió forint értékű fejlesztés zajlik a településen. Energetikai korszerűsítést végeznek 65 millió forintból a helyi általános iskola és a szociális otthon épületeiben, 100 millió forintból újul meg a Hat Szín Virág Óvoda. Emellett 50 millió forintból komplex egészségügyi centrumot hoznak létre – tette hozzá.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere az MTI-nek elmondta: új piaccsarnok épül a városban 186 millió forint TOP-os forrásból. Az új, 500 négyzetméteres létesítményben üzlet- illetve szociális helyiségek, irodák kapnak helyet, kívül fedett árusítóhelyek, új parkolók épülnek, valamint parkosítást is terveznek. A beruházás 2019 elején készül el.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights