Élményekkel teli gyermeknap

Kép: BerényCafé

JÁSZBERÉNY | Országszerte május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket. Erről Jászberény város is megemlékezett múlt hét vasárnap, az idei gyermeknapon.

A sűrűsödő bárányfelhők és a dús lombkoronájú fák hűsítő árnyékot nyújtottak a Margit-szigeten, amely egy napra vurstlivá változott a kisebbek kedvéért. A 80-as évek fülbemászó slágerei, a színes dodgemek és a szüntelen köröket leíró sergők több száz gyermeket vonzottak a szigetre. A búcsú hangulatot idéző szórakozás után, pihenésképpen a Szabadtéri Színpad melletti Kulturzugban alkothattak a lurkók. Szintén az alkotás örömének adott teret a Kecskebucska Gyermekműhely kézműves-játékos foglalkoztatója.

Eközben a színpadon táncosok produkcióját, bábszínházat és mesejátékot is láthatott a közönség. A Katáng Együttes gyermekkoncertje üde színfoltja volt a délelőttnek, amit leginkább a kicsik színpad előtti rajongása igazolt. Ezután Pintér Zsolt mesemondó invitálására a medgyesi vásár forgatagába kalandoztak a legkisebbek. A Virtus Kamara Táncegyüttes cigány mesét vitt színre, majd a Dance Fitness SE növendékei pattantak színpadra a délután utolsó fellépőjeként. A tehetséges ifjúság mozgékonyságát látva néhány apróság is kedvet kapott az akrobatikus tánchoz, így volt, aki a színpad előtt saját koreográfiával kapcsolódott be a nagy közös előadásba.

Kép: BerényCafé

A Kapitánykert volt a színtere a hagyományőrző népi játékoknak, amelyeket a Tarisznyás Műhely szolgáltatott a kicsiknek. Ezzel egyidejűleg a Yakuzák SE sportolói tartottak ízelítőt az általuk képviselt harcművészetből.

A kora délutánig tartó gyermeknapon mindenki megtalálhatta a számára kedves szórakozást, hiszen igen széles programkínálattal készültek a Jászkerület Nonprofit Kft. munkatársai.

BerényCafé

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Megosztás itt: pinterest
Pinterest

Záporokat, zivatarokat hoz a front

Kedd virradóra főként az ország nyugati, északnyugati felén alakulhat ki több helyen zápor, zivatar, napközben szakadozottabb lehet a felhőzet, délután ismétv egyre többfelé lehetnek zivatarok, helyenként

Tovább »

Már az iskolákban a tankönyvek

Megkezdődött a tankönyvek kiszállítása a szolnoki általános és középiskolákba. Ettől a tanévtől már minden diák ingyen kapja a könyveket a közoktatásban. Bár a nyári szünidőből

Tovább »

Életet mentettek a vízirendőrök

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kollégái kimentették a Tiszából a folyó közepén sodródó nőt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés 2020. augusztus 2-án 17

Tovább »