Együttműködés a tehetségek támogatására (videó)

KARCAG | Pályázati program célja a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács területén működő tehetséggondozói hálózat hatékony együttműködésének bővítése.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, „A hazai és a határon túli Tehetségsegítő Tanácsok, tehetségfejlesztő szervezetek és közösségek támogatására” a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács pályázatot nyújtott be NTP-HTTSZ-17-0023 azonosító számon a Nemzeti Tehetségprogram keretében. A nyertes pályázat megvalósításához nyújtott pénzösszeg: 1.600.000. – Ft

Pályázati program célja a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács területén működő tehetséggondozói hálózat hatékony együttműködésének bővítése, a jó gyakorlatok széles körben való megismertetése, a tehetségekkel foglalkozó pedagógusok együttműködésének támogatása. A meglévő jó gyakorlatok térségi szinten történő feltérképezése, bemutatása, adaptációja során, a tehetséggondozó szakemberek új módszerekkel ismerkednek meg, melyeket saját gyakorlatukba beépítenek.
A pedagógusok számára szervezett team munkák segítették az együttműködést, feltárták a tehetséges gyermekek problémáinak lehetséges okait, megoldási lehetőségeit.
A projekt során figyelemmel kísértük a tehetségígéretes gyermekek szociális kapcsolatainak alakulását, konzultációk keretében segítettük a tehetséggondozó műhelyvezetők fejlesztő munkáját.
2018. március 28-án megvalósult Szakmai fórumon a Karcag és Térsége Tehetségsegítő Tanács hatókörébe tartozó tehetségpontok és a tehetséggondozás iránt érdeklődők szakmai előadásokon, konzultációkon újszerű lehetőségekkel ismerkedtek a támogató együttműködés érdekében.

Szakmai programok keretében a tehetséggondozásban kiválóan működő tehetségpontok gyakorlatának bemutatására, tehetséges gyermekek bemutatkozására, kapcsolatok építésére került sor.

A területi kiegyenlítettség érdekében szakmai segítséget nyújtottunk tehetségpontok alakításához térségünk településein.

A Térségi Tehetségsegítő Tanács honlapja (www.kttt.hu) lehetőséget biztosít a térségben megvalósuló tehetséggondozás eredményeinek folyamatos, széleskörű tájékoztatására.
A pályázati program eredményeként a tehetségfejlesztő szakemberek szakmai párbeszédeken bővíthették ismereteiket, lehetőségeiket, szélesíthették támogatói, együttműködői körüket.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights