Apa…! Kezdődik a Tiszavirág Fesztivál

SZOLNOK | Persze nem csak apának és anyának, de a húgnak, nővérnek bátynak és cimborának is érdemes szólni. Az évekkel ezelőtti reklám most és itt érvényes, hiszen mától, azaz keddtől – kiváló időben – kezdődik a tizenharmadik Tiszavirág fesztivál.

A fő helyszín a Sóház út Tisza szálló és a Szapáry út közötti szakasza, ahol sátrakban sokféle vennivaló, de jócskán enni- és innivaló is akad. Négy színpadon szól a sokféle stílusú zene, elfoglalható a zenekanapé is, ha valaki elég jó muzsikusnak tartja magát, hogy egy szál maga zenéljen. Van persze a Tiszai hajósok terén is látni-és hallani való, ahogyan a Tisza park fái alá is beülhet az, akinek egy sörre, üdítőre vagy csak beszélgetésre van kedve.

Ma a Tisza szálló előtti színpadon fél hatkor a Folk a móka, utánuk a francia Nico et sa Fugere muzsikál. A Tisza parkban a Aurevior este fél nyolckor csap bele a húrokba, őket a PálinkaLand színpadon a Psycho Mutants követi este tizenegytől. Ugyancsak a Tisza park másik színpadán este tíz harminctól egy új-zélandi zenész, Delaney Davidson várja, akitől a country sincs távol, de inkább indipopban utazik – egyedül nyomja. A Tiszai hajósok terén fölállított színpadot egy amerikai banda, a Hooten Hallers foglalja el jó kis bluest küldve a fák alá, közvetlenül a Krakow Street Band után, akik este kilenckor kezdenek ugyanott.

Lehet bringával is közlekedni, őrzött és ingyenes parkoló fogadja a kétkerekűeket.

A környéken lakók megnyugtatására: a zajok viszonylag korán elcsöndesednek, elvégre szerdán is munkanap van.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights