Rogán Antal: jön az alkotmánymódosítás, a szigorított Stop Soros törvény, és újabb nemzeti konzultációk lesznek

Az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt sorra számoltak be terveikről a 4. Orbán-kormány tagjai. A miniszterjelöltek meghallgatásain többek között az hangzott el, hogy a bérek emelése, a munkahelyek bővítése, valamint a családok és a népesedés támogatása mellett kiemelt támogatást élvez majd a kormányban az egészségügy, az oktatás és a kultúra fejlesztése is. Lesz Stop Soros törvénycsomag, valamint alkotmánymódosítás, és folytatódik a nemzeti konzultáció – írja a 888.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterjelöltje elmondta a Stop Soros törvénycsomagról és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás előkészítéséről a kormány a következő hetekben intézkedik. Közlése szerint a jogszabály célja, hogy minden olyan eszközt megakadályozzon mellyel bevándorlókat hozzanak be az országba illegálisan.

Fotó: MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

További konzultációk is várhatóak a következő években, többek között a demnográfiai fordulatról. Miniszterelnöki Kabinetiroda célul tűzte ki, hogy Magyarország 2025-re a digitális kultúra tekintetében az Európai Unió első öt országa között legyen.

Rogán Antal azt is közölte: a kormány továbbra is arra törekszik, hogy segély helyett munkát biztosítson mindenkinek, bővítse a családok adókedvezményeit és a gyermeket nevelők támogatását.

Kiemelte, hogy az új kormányzati ciklusban a turizmusért is felelős tárcaként kiemelten támogatják az ágazatban tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat, ezért 15 milliárd forinttal bővítik a panziók szálláshely-fejlesztési támogatásának keretösszegét.

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights