Ne adjon esély!

J-N-SZ MEGYE | A jó idő és a nyár közeledtével számolni kell a besurranó tolvajok megjelenésével, jelenlétével is! A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.

Kép: police.hu

A nyitva hagyott, vagy éppen kulcsra nem zárt ajtók jó alkalmat kínálnak az elkövetőknek. Az ilyen típusú bűncselekmények esetében is rendkívül fontos a megelőző tevékenység!

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy – ha otthon tartózkodnak is – zárják kulcsra a kertkaput, a ház bejárati ajtaját, zárják le az udvaron álló gépkocsit és tartsák zárva a melléképületet!

A védekezés legmegfelelőbb módja a mechanikai (zárak, rácsok) és elektronikus védelem (riasztók) együttes kialakítása.

Az ajtókat, ablakokat célszerű biztonsági ráccsal, az ajtókat biztonsági zárakkal ellátni. Amennyiben mód van rá, megfontolandó az épületet hangos, elektronikus védelmi berendezéssel való felszerelése is.

A kerti szerszámaikat (fűnyíró, fűkasza, háti permetező, lapát, csákány, hosszabbító stb.) használat után gondosan zárják el! A széthagyott kerti eszközök vonzzák a besurranó tolvajokat. A gépek, kisgépek gyári, egyedi számát jegyezzék fel, hogy a későbbiekben is azonosítani tudják. Ehhez nyújt segítséget a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság által korábban összeállított nyilvántartó lap.

A szellőztetéssel is legyenek óvatosak! Ne hagyják kitárva földszinti lakásuk, kertes házuk ablakait, ha nem tartózkodnak a szobában! Elég egy pillanat és a tolvaj már bent is van a szobában és viszi, amit értékesnek talál.

Aki kertes házban lakik és a kert hátsó végében dolgozik, különösen figyeljen oda, hogy zárja be az utcára nyíló ablakokat, bejárati ajtót, kertkaput! Ellenkező esetben a nyitva hagyott ablakokon, ajtókon keresztül a tettes gond nélkül bejuthat otthonukba és észrevétlenül távozhat értékeikkel együtt.

police.hu

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights