Mestermunka a Tisza-gát támfalán

SZOLNOK | A Magiszter művészeti középiskola legalább három tucat diákja dolgozott a képen látható festményeken heteken át, amik Szolnok jeles épületeit és neves polgárait jelenítik meg a festőecset segítségével.

Kép: iSzolnok

A különleges anyagok – alapozó, festék, fény, hő és víztűrő lakk – beszerzésében a Közép-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság segített, kivált azzal, hogy a nem éppen olcsó termékeket beszerezte. A tavalyi év utolsó negyedében kezdődött a tervezés, számtalan próba készült. A diákok és tanáraik járták a várost, fotóztak, rajzoltak, méretarányt számítgattak, míg azután nemrég az idő is kedvezőre fordulva nekifoghattak a nagy munkának. Némi bonyodalmat, vagy inkább megoldandó feladatot jelentett, hogy a támfal előtti lejáró miatt a perspektívát is alakítani kellett a lefele mind szélesedő falhoz.

Kép: iSzolnok

Az eredmény igazán kiváló, dicséri az iskola festő, grafikus és szobrász hallgatóinak tehetségét, szorgalmát. Hétfőn délután a verőfényben Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és a vízügyi cég első embere, Lovas Attila köszönte meg az iskola diákjainak és vezetőinek a gondos, egyedi munkát. Lesz folytatása, hiszen azt tervezik, hogy újabb képek készülnek majd a lépcsőkre, de akár éjszakai vetített képes munkák is születhetnek, amihez a gátoldal rusztikus kövezete lehet a háttér.

A polgármester köszönte a szép munkát és örömmel teljesíti az alkotó fiatalok szerény kívánságát, ami egy fővárosi kirándulás művészeti múzeumok meglátogatásával és persze egy közös ebéddel lesz teljes.

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights