Mentőkutyák világnapja

Kép: BerényCafé

JÁSZBERÉNY | Nyílt napot tartott a Szabó Gábor által vezetett Kutyákkal az Életért Alapítvány a Mentőkutyák Világnapja alkalmából a Borsóhalmi úti kiképzőbázison.

Minden év április utolsó vasárnapján irányul a figyelem a világban 38 ország közel 30 000 mentőkutyájára. Jászberényben egy héttel később, május hatodikán került sor erre az eseményre.

A szépszámú állatbarát érdeklődőt ügyességi bemutatókkal várták a kiképzők, de kipróbálhatták a vakvezető kutyák munkáját is. A közönség nagyon élvezte a fekete óriás schnauzer romkutatását, amely során egy elbújtatott személyt kellett megtalálnia. A gyerekek mozgásigényét pónilovaglással, ugrálóvárral lehetett kielégíteni.

BerényCafé

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

A nemzeti érdek az első

A kormány az illegális migrációval kapcsolatos minden kérdést a nemzeti érdek oldaláról közelít meg – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek

Tovább »

Jégkrém Gyermeknapra

A közelgő Gyermeknap alkalmából a Szolnok-Tisza Rotary Klub a Tisza Coop és Sándor Iván fuvarozó segítségével a Bestar Hungary Kft. felajánlását, több ezer jégkémet osztott

Tovább »