Kötöny népe (videó)

KARCAG | Az Erdei Futópályán a megnyitóra felsorakozott íjászokat a kürtszó után Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő köszöntötte.

A Kötöny Népe Karcagi Íjászkör V. Kötöny Népe Nagykun Hagyományőrző íjásztalálkozó, íjászviadalra több mint kétszáz versenyző érkezett. Az Erdei Futópályán a megnyitóra felsorakozott íjászokat a kürtszó után Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, a Kunszövetség elnöke, országgyűlési képviselő köszöntötte.

– Ez Kelet-Magyarország legnagyobb talpas íjász versenye, melyre évről évre egyre többen jönnek. Nagyon jó a hely az erdei futópálya, kitűnő a szervezés. A sport és hagyományőrző íjászat gyönyörű környezetben, erdők között napsütésben sétálva lehet végiglőni az akadályokat ebben a nyárias május elsején. Minden szépségét megmutatja az erdő, a lombkorona sétánnyal, remélem sikeres lesz a verseny – mondta az elnök, majd átadta a Kunszövetség díját, egy ezüst nyílveszőt, a talpas íjászhagyományok megőrzéséért és felelevenítéséért Csízi Sándornak, az egyesület elnökének.

Mint a verseny egyik szervezője, Molnár Ferenc elmondta, a megmérettetésre 210 fő nevezett. Számos helyről Miskolctól, Szolnokon, Szegedig, Gyuláig bezárólag érkeztek íjászok, sőt a határon túlról, Nagyváradról, valamint rokoni kapcsolatok révén Írországból és Németországból is van egy-egy induló. A 21 csapatnak 21 célt – mozgó, álló – kell eltalálnia. A verseny gyorsítására minden célból kettőt állítottak fel, hogy feleződjön a versenyidő. Hat korcsoport van: 10 éves korig gyerek, 10-14 serdülő, 14-18- ifi, aztán 50-ig felnőtt, 50-60 között senior és van a bónusz kategória, a 60 éven felülieké, akik saját korcsoportjukban mérettetik meg magukat. A karcagiak most a rendezésben vesznek részt, de legutóbb Sápon nyolc fővel indultak, s szép, dobogós eredményeket értek el, de májusban és júniusban folyamatosan mennek versenyezni a Kötöny Népe íjászai is.

infoKarcag

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights