Kelet-Magyarország első kutyabarát strandja nyílt Tiszafüreden (képgaléria)

TISZAFÜRED | Kelet-Magyarország első kutyabarát fürdőhelyét adták Tiszafüreden, május elsején. A Mancsos Pancsoló a Morotva Kerékpáros Pihenőpark mellett, a Szabadstrandtól elszeparálva lett kialakítva.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Ujvári Imre polgármester az MTI-nek úgy fogalmazott: jogos elvárás, hogy a nyári turisztikai szezonban a közkedvelt üdülőhelyekre a kutyabarátok magukkal vihessék négylábú kedvenceiket, és a kutyák a kánikulában fürödhessenek. Ezzel megszűnnek azok a korábbi viták, amelyek a fürdőzők és a kutyások között alakultak ki esetenként a négylábúak jelenléte miatt – tette hozzá.

Az elöljáró tájékoztatása szerint az önkormányzat által fenntartott szabadstrandon kutyafürdetésre egy 120-150 méter hosszú partszakaszt és egy hozzá tartozó 1000-1500 négyzetméteres nagyságú zöldterületet jelöltek ki. A működtetéshez minden engedélyt, így az ÁNTSZ és a területi vízügyi igazgatóság hozzájárulását megkapták, és az önkormányzat az állatvédő szervezetekkel is egyeztetett a szakmai kérdésekben. Egy gazdi egyszerre három kutyát vihet fürdetni, az állatoknak érvényes oltási igazolvánnyal kell rendelkezni, a belépés ingyenes.

A megnyitó után dr. Varga Károly gyerekorvos és segítőkutyája, Rex tartott bemutatót, majd kutyaszépségversenyre is sor került.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights