Gulyás Gergely: tíz évre szóló Budapest-stratégia születhet

Az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt sorra számoltak be terveikről a 4. Orbán-kormány tagjai. A miniszterjelöltek meghallgatásain többek között az hangzott el, hogy a bérek emelése, a munkahelyek bővítése, valamint a családok és a népesedés támogatása mellett kiemelt támogatást élvez majd a kormányban az egészségügy, az oktatás és a kultúra fejlesztése is. Lesz Stop Soros törvénycsomag, valamint alkotmánymódosítás, és folytatódik a nemzeti konzultáció – írja a 888.

Budapest, 2018. május 14.
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszterjelölt kinevezés elõtti meghallgatásán az Országgyûlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 14-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Gulyás Gergely a Miniszterelnökség fontos feladataként határozta meg, hogy egyfajta „kormányzati agyközpontot” képezve koordinációs feladatokat lásson el, együttműködve a Miniszterelnöki Kabinetirodával és a Miniszterelnöki Kormányirodával. Mint ismertette, az elnökségen 6 államtitkár és 1 kormánybiztos dolgozik majd, illetve az egyik államtitkár kormánybiztosként is feladatot kap. A stratégiai államtitkárság feladata az előkészítés lesz és ez tölti be a parlamenti államtitkárság szerepét is, Orbán Balázs vezetésével.

A Tuzson Bence vezette a területi közigazgatásért felelős államtitkársághoz nemcsak a kormánymegbízottak, kormányhivatalok és járási hivatalok tartoznak, hanem a közbeszerzések és az építésügy is.

Kérdésre válaszolva pedig Gulyás Gergely visszautasította, hogy bármilyen változtatási terv lenne a 2000 főnél kisebb településekre vonatkozóan.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights