Bereczki Elvira munkásságát bemutató kiállítás nyílt Tiszafüreden

TISZAFÜRED | A siroki alkotótábortól az alföldi tájig címmel nyílt időszaki kiállítás Bereczki Elvira festőművész munkásságából a tiszafüredi Kiss Pál Múzeumban. A megnyitóra 2018. május 17-én került sor, a résztvevőket Vargáné Balogh Irén alpogármester asszony köszöntötte.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

Fiatalon elhunyt, kifinomult kezű művésztanár. Rövid alkotó időszakában mintegy 100 db festményt és több száz miniatűr grafikát alkotott. Tehetsége már középiskolában megmutatkozott. Rajz és kémia szakos tanárnak
jelentkezett, de matematika- fizika szakra vették fel. A diploma megszerzését követően becsülettel töltötte be a
falanszter állam által reá rótt szerepet. Oktatta, amire kiképezték,de álmát nem adta fel. 1988-ban felvételt nyert a szakmailag kimagasló minősítésű festő-iskolába az Egri Főiskola rajz-tanári szakára. Szakmai tanára Magyar István festő és grafikus művész volt. Igényességére jellemző, hogy amíg diplomát nem szerzett, csak olyan vázlatokat és vizsgamunkákat készített, amelyeket sohasem állított ki.

A kiállítás megtekinthető 2018. május 17-től – 2018. június 20-ig, 9-12 és 13-17 óráig, vasárnap és hétfő kivétel naponta.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights