20 csapat, 20 helyszín, 20 perc (videó)

SZOLNOK | Országos megmérettetésen a bűnügyi technikusok Szolnokon.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének köszöntő szavaival vette kezdetét 2018. május 15-én a XII. Országos Bűnügyi Technikai „Vedres Mátyás” Emlékverseny, amelynek Szolnok városa adott otthont.  A többnapos rendezvényen az ország legjobb bűnügyi technikusai mérhették össze tudásukat és szakmai tapasztalataikat.

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID or problem with query.

A három fős csapatok a Turisztikai és Szabadidő Központban felállított sátrakban berendezett bűnügyi helyszíneken hajtották végre a speciális kriminalisztikai gondolkodást igénylő feladatok megoldását. A versenyzők érkezéskor sorszámhúzással döntötték el, hogy melyik állomáson kezdik meg a gyakorlat végrehajtását. A szervezők igyekeztek a mindennapi életből merített, nem egyszerű megítélésű, érdekes bűnügyi helyszíneket összeállítani a versengő 20 csapat számára. Egy-egy állomáson 20 perces időkeret állt a versenyzők rendelkezésére, amelynek leteltét sziréna hangja jelezte. Ez idő alatt kellett megoldaniuk a rejtélyt, választ találni a mi történt? kérdésre, felkutatni a bizonyítékokat és megfelelően rögzíteni a nyomokat.

A rendezők azoknak a megyénkben működő középiskoláknak, ahol valamilyen szintű rendészeti oktatás, fakultáció folyik, lehetőséget biztosítottak a helyszínek megtekintésére. Sőt, külön sátrakban külön feladatokkal és ismeretanyaggal várták a diákokat. Itt bűnmegelőzési, egészségügyi szakemberek látták el őket fontos információkkal, gyakorolhatták az elsősegélynyújtást, és a megyei kormányhivatal, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a megyei büntetés-végrehajtási intézet és a magyar honvédség munkatársai is különféle programokkal várták a gyerekeket.

A verseny eredményhirdetésén Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a csapatokat. A rendezvényt özv. Vedres Mátyásné is megtisztelte jelenlétével.

A verseny összesített végeredménye a következők szerint alakult:

I.                    helyezett: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

II.                 helyezett: Békés Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

III.              helyezett: Heves Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

IV.              helyezett: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

V.                helyezett: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

VI.              helyezett: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csapata

police.hu

 
Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights