Természet- és környezetismereti verseny megyei döntőjén szerepeltek a tiszafüredi diákok

TISZAFÜRED | Április 13-án került megrendezésre a XXVI. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny megyei döntője Szolnokon, a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házban. A tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnáziumot két ötödikes diák képviselte.

A versenyre készülés részét képezte a természetismeret órán tanultakon kívül Kaán Károly élete és munkássága, a Hortobágyi Nemzeti Park a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bükki Nemzeti Park alapvető ismeretanyaga, valamint a TermészetBÚVÁR öt számából tizenöt cikk (több mint harminc oldal) alapos ismerete. A versenyfeladatok változatosak és érdekesek voltak, másfél óráig lehetett a megoldáson dolgozni

– olvasható az iskola honlapján. Hegedűs Réka és Kis Liliána az igen szoros versenyen a 11. és 13. helyezést érték el. Az írásbeli feladatokat követően terepgyakorlaton vettek részt a tanulók, ahol egy vizes élőhelyet kerestek fel, valamint az erdő aljnövényzetét és a csatornapart növényeit és állatait figyelték meg. Felkészítő tanáruk Fazekasné Gál Erzsébet volt.

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights