Hatalmas pályázati átverés kering az interneten

Még mindig hamis információk terjednek az Otthon Melege programmal kapcsolatban, elsősorban az interneten, illetve az online közösségi felületeken. Rengetegen jártak már pórul, noha az illetékes állami szervek a nyilvánosság folyamatos tájékoztatásával segítenek – írja az Origo.

Több oldalon is megjelent, hogy elindult az Otthon Melege Program. Az ezeken az oldalakon megjelent információk szerint már lehet pályázni a 2018-as alprogramokban melyhez további segítséget és információt a helyi önkormányzattól tudnak kérni az érdeklődők.

A megalapozatlan, téves tartalommal megjelent hírek gyorsan elterjedtek a közösségi oldalakon és többen is pórul jártak. Önkormányzati információk szerint többen is érdeklődtek a programmal kapcsolatban és kérték a bővebb tájékoztatást.

Az FSI honlapján szereplő, az Otthon Melege programra vonatkozó tájékoztatás szövegét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Érdeklődők!

Az NFSI ezúton tájékoztatja Önöket, hogy az Otthon Melege Program kapcsán az elmúlt napokban napvilágot látott megalapozatlan hírekkel szemben a 2018-as alprogramok elindításáról még nincs döntés. A pályázatkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal együttműködésben, a rendelkezésre álló forrás figyelembe vételével, a beérkezett lakossági igények és szakmai javaslatok alapján folyamatosan vizsgálja az új kiírások meghirdetésének lehetőségét. A friss pályázatokról azonnali és hiteles tájékoztatás minden esetben a kormany.hu oldalon és az NFSI honlapján található.

A Kormány elkötelezett amellett, hogy csökkentse mind a társasházi, mind a családi házakban elő lakosok kiadásait, vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatásokkal segítve a lakóépületek energetikai korszerűsítését.

A 2014 őszén hazai költségvetési forrásból útjára indított Otthon Melege Program keretében meghirdetett pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz juttassa a lakosságot az ország egész területén.

Az Otthon Melege Program a mai napig több mint 180 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá több mint 29 milliárd forint összértékben. A legutóbbi fűtéskorszerűsítési és háztartási gépcsere alprogramok keretében is több mint 70 ezer sikeres pályázó kapott összesen 7 milliárd forintot meghaladó támogatást.”

 

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights