Harcos meccs, szolnoki győzelemmel

SZOLNOK | Ez egy másik Spandau…Korábban inkább amolyan puffer csapat volt a berlini társaság, jóllehet olykor komoly nevek is űzték ott a játékot, de az idén már megint jócskán megerősödött és kiváló teljesítményre képesek a németek.

A szerdai meccsnek volt tétje, hiszen ha a németek nyernek, akkor megszerzik a csoport harmadik helyét, amit viszont a Szolnok szeretett volna megtartani. Cseh Sándor már korábban is elmondta, hogy a házigazda csapatnak azért van nehéz dolga, mert válogatott klasszisait mindig elviszik a szövetségi kapitányok. Ez öröm, az azonban már kevésbé, hogy meglehetősen fáradtan kerülnek vissza az egyesülethez. Szolnokon alig maradt valaki, aki játékosként lelátogatott volna az uszodába…Komoly igénybevétel volt az elmúlt néhány hét a csapat gerincének, nem is megy úgy a Dózsának, ahogy azt a vezetőedző szeretné.

De azért…bebizonyították a szolnokiak, hogy akkor is lehet nyerni, ha nem nagyon megy a játék, ha döcög a védekezés, ha csúful elszállnak fontos lövések, ha kimarad a jogos ötméteres. A negyedik negyedig egyszerűen nem sikerült egy gólnál nagyobb távolságra elhagyni a berlinieket! Amint kicsit nőtt az előny, abban a pillanatban kontráztak a vendégek és rághatta a körmét as viszonylag kis számú közönség, hiszen akár egyenlíthettek volna is a Spandau játékosai, de nem sikerült. Maradt az egy gólos, kissé nyögvenyelős szolnoki győzelem, de nem véletlen a mondás: a győzelemhez elég eggyel több gólt lőni, mint az ellenfél. A feladatot a Dózsa teljesítette és így már biztos résztvevője a nyolcad döntőnek, az Egerrel együtt.

Kis Gábor megmutatta, hogy kár lenne leírni a magyar centereket: kiváló formában szórta a gólokat. Háromig jutott és persze hozott néhány kiállítást is. Az ő neve az elmúlt évek nagyszerű teljesítményei nyomán már örökre ott lesz a szolnoki vízilabda emlékkönyvében.

Szolnoki Dózsa  –   Spandau 04     9:8 (3:2, 1:1, 2:2, 3:3)

Szolnok, 300 néző

Játékvezető: Georgiosz Sztavridisz (görög), Vladimir Galkin (orosz) 

Szolnok: Nagy V.- Gocis, Bátori, Jansik, Zalánki 3, Prlainovic, Mezei. Csere: Kis G. 3, Milos Cuk 1, Younger 1, Aleksic 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor 

Spandau: Baksa- Gielen 1, Negrean 1, Dedovic 1, Stamm 1, Restovic, Pjesivac 2. Csere:  Saudadier 2, Jüngling, Mateo Cuk, Strelezkij, Reibel Vezetőedző: Petar Kovacevic

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 9/4
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Gielen (28. p.)

iSzolnok

Alföldhír.hu
Verified by MonsterInsights